2008. augusztus 30., szombat

San Marino







Elkészült a Csobbanás készlettel a tervezett oldal, és rögtön dupla lett. A z egymásra rakott képeket Erikától lestem el a scraptalálkozón, ráadásul a ott úgy megtetszett a fóliás megoldás, hogy itt is alkalmaztam, így a papírok mindkét oldalát meg tudom mutatni. Ezt úgyis mindig sajnálom, ha oda kell ragasztani, és ezért nem látszik a mintája. A felirat betűi hasonlóan készültek, mint a korzikás albumé, csak itt a formát 1 mm-es kartonból vágtam Mesi útmutatása nyomán, és a színes papírt is szivacskockával ragasztottam, hogy jobban kiemelkedjen. Van még az oldalakon múzeumi belépő, függővasútjegy, és szalagok a készleten kívül.

Itt egy pár részletfotó is.

2008. augusztus 22., péntek

Freebie

Egy új freebie a természet jegyében.


















Ezeket készítettem vele Katyusának és Merikának.


2008. augusztus 21., csütörtök

2008. augusztus 16., szombat

Korzika album

Elkészült a scraptalálkozón elkezdett album.
Nagyon sok köszönet Erikának, aki segített a tenger elé homokot
kreálni, és számtalan tanácsot osztott a minialbum készítéséhez;
Jucának, aki a fantasztikus apró cédulákat legyártotta és Szilvi-
nek, aki kinyomtatta nekünk.

Lehet, hogy kissé túldíszített lett az album, de most ez tetszett.
Ennyi címkét még soha nem használtam, és sajnos még egyiket
sem tudtam megírni. Előbb be kellene szereznem egy szépen író
filctollat...
Beragasztottam a kompon az autónkra felhelyezett matricát,
amin rajta voltak a kocsi adatai. Kaptunk mi is egyet, mint
személyek, nem tudom, azt kire vagy mire gondolták
ragasztani...
Múzeumba idén nem mentünk, tavaly is katasztrófa volt a
gyerekekkel, állandóan csak szaladgálni akartak, így belépő
most nincs az albumban. Van helyette egy kis folyami kavics,
igaz, csaltam, nem ahhoz a képhez ragasztottam, ahonnan
való. Továbbá egy pár kagyló, ez sem arról a partról van,
ahol fürödtünk...

2008. augusztus 15., péntek

2008. augusztus 14., csütörtök

Velence album

Elkészült végre az új album, Szilvi bécsi minialbuma nyomán, melynek hatása legjobban az előlapon és az album formáján érzékelhető.
A borítóra a feliratot a háttér maradékából vágtam ki, ezt ráragasztottam egy spirálozó hátlapra (nagyon megtetszett a struktúrája), körbetintáztam, és csak a jobb oldalát ragaszottam oda, így a szöveg alá becsúsztathatom a kis címkét, ami szintén a háttérmaradékból készült. Került még az oldalra két süthető gyurmából készült virágos "gomb" és három papírvirág. Az összeérő széleket zöld és sötétzöld hímzőfonallal varrtam meg.
Az első lapra azt a térképet ragasztottam, amelyet a fusinai hajóállomáson adtak a kompjegy mellé. A térképet úgy rögzítettem, hogy kinyitható maradjon, így bármikor lehet tanulmányozni a térképet.
A szemben lévő fél oldalra a parkolójegyet és a kompjegyet ragasztottam fel.
Ennek a fél oldalnak a hátulja még egy kicsit hiányos: csak egy maradékból vágott madárka van rajta (a madárkát Agnieszka egyik munkáján láttam)
A következő lap fólia (akril híján), a kirándulás idejét és egy rövidke leírást tartalmaz az odaútról, plusz Juca szép címkéjét, amit a scraptalálkozón kaptunk.
A fólia hátulján egy családi fotó van, ami Canal Grande első hídján készült. Ezen a képen a lagúna város felé eső része látható, többek között a Palazzo Bernardo. A szemközti oldalon a lagúna tenger felé folytatódó partja látható, háttérben a felállványozott Santa Maria di Salute.
Következő oldalon nem a Dózse palota épületét, csak két kis részletét mutatom meg, az árkádsor szép márványfaragványait.
Ezt szintén egy fóliaoldal követi, egy kis leírással a palotáról.
Ennek hátoldalán található az egyik kedvenc képem: a család ücsörög, közben Lili elmélyülten tanulmányozza Velence térképét.
A következő szintén egy féloldal, csak most álló helyzetben. Azt a képet ragasztottam rá, amit a scraptalálkozón az egyik bemutató hölgy volt olyan kedves, hogy kérésemre felvágta puzzle-darabokra. Ezzel szemben, és a következő oldalon egy szép sikátor fényképe van.
Az utolsó lapon a Ca d'Oro épületéről készült kép van, amit sajnos az előhívás során egy kicsit megnyirbáltak.

Egy majdnem minimál


Didó hatására elkészítettem az első olyan oldalt, amelyet minimálnak lehet nagy jóindulattal nevezni.
A felhasznált papírok Thaliris fantasztikus új készletéből valók (PourToujours)
Majd jön a többi kép is!!!:D

2008. augusztus 13., szerda

2008. augusztus 12., kedd

Scrapbook találkozó

Augusztus 9-én voltunk találkozón, amit Erika, Juca és Szilvi szervezett. Odaérkezés után végigböngésztük egymás képeit és albumait, teljesen máshogy mutatnak élőben... Fél füllel azért figyeltem, miket mondanak az enyéimről:)
Nagyon sok technikát megmutatott az a négy cég, amelyik képviselte magát. Például eszembe se jutott volna struktúrpasztát használni papíron, de Erika megmutatta még fóliára is, így lehet, hogy majd bevetem egyszer. A varázs kaparósmatricát már alkalmaztam Lili albumán, ennek lényege, hogy a mintát átkaparjuk a papírra, fóliára stb, lehúzzuk a védőréteget, és erre a ragasztós felületre rakunk fóliát, bársonyport, vagy ami épp van otthon. Embossinghoz való cuccokat nem tudom, mikor tudok beszerezni, ugyanígy bizonytalan a ragasztópárnás díszítés is. Amint lesz egy kis bevételem, mindenképpen bevásárolok...
A tervezett minialbummal nem túl sokat haladtam, de majd befejezem - amint elkészülök a tavalyi velencés albumommal. Valamiért könnyebb albumot csinálni, mint oldalt...lehet, hogy túl sok képet csinálok?:))
Sajna az autónkat előző nap szétszedték, így a sok kis csomagomat át kellett pakolni egy bőröndbe, hogy könnyebben vihessem. Amikor végighúztam az utcánkban, gondoltam, ha most valaki lát, azt képzelheti, hogy Gábor kitette a szűrömet:D
Magamhoz képest elég sokat beszélgettem, igaz, nagyon rég voltam ennyi ember között. A nyári szünet mindig csendes, de így szeretem. Nemsokára úgyis kezdődik az iskola, zeneiskola, tánciskola és megint járhatok Vácra, hurcolni a gyerekeket egyik helyről a másikra. Iskolaidőben talán több időm lesz alkotni is valamit...

2008. augusztus 8., péntek

2008. augusztus 7., csütörtök

Kép egymásnak




















Tegnap Timcsoca csinált nekem egy oldalt az egyik nyaralós képről.
Cserébe én ezt készítettem Neki:

2008. augusztus 6., szerda

Korzika szépiaszínben freebie






















Egy pár nyári fotó öregítve. Ha tetszik, töltsd le!
Itt van két saját oldalam az egyik papírral: