2009. január 30., péntek

Képeslap már megint:)




Linsey képeslapja nyomán készült, egy kedves ismerősömnek, aki nagyon beteg.

2009. január 28., szerda

Ajándék






Ezt a nem is tudom mit ajándékba csináltam életem párjának. A gyerekekről raktam rá sok képet, így ha kiviszi a munkahelyére, ott is láthatja őket.
Az alapja sima fotokarton, a képek közötti kis négyzetekbe Daisy'D-s papírokat ragasztottam krétázott széllel. Ezenkívül került rá sok organza- és egyéb szalag, Klári-féle virág és a fém hálószerűség, a tetejére pedig merített virágos papírból csináltam egy kis kommentcédulát. Nem nagy szám, de remélem örülni fog neki Gábor...:)

Csak úgy, pihenésképpen...


...ezt csináltam ScrapAnges új freebie-jéből. A fotót Gábor csinálta, majd megkérdezem tőle, hogy hol.

2009. január 27., kedd

Képeslap

Fotokartonból készült az alap, erre ragasztottam a nyári találkozóról maradt mintás papírt, amiből előzőleg négyzeteket vágtam ki. Ezeket aztán krétáztam és szivacskockával ragasztottam eltérő magasságban a "helyükre" vissza. Fölé került egy organzaszalag, egy kicsit csúnya a kötése, ezt még gyakorolni kell, fölé pedig egy szintén nyári találkozós maradékból kivágott napocska, szintén krétázva. Remélem, örülni fog neki a címzett...
A képeslap ötlete a card sketch a day 148# alapján készült.



2009. január 26., hétfő

Lili 2008.

A fényképész október végén járt nálunk, akkor készültek ezek a fotók. Természetesen előtte való este be kellett csavarni a kisasszony haját, mert anélkül neki nem lehet fényképezkedni:) na meg az új ruhát is meg kellett varrnom, aminek az anyagát a kis hölgy választotta. Keresztanyu azt mondta rá, hogy jó ízlése van...
A háttérpapír Daisy'D, szerintem tökéletes Lili ruhájához:) A fotókat vastag könyvkötőkartonra ragasztottam, aminek az oldalát előzőleg befestettem pirosra, alá pedig a Sipikétől vásárolt lidl-beli karácsonyi papírcsomag egyik hullámkartonjából vágtam egy szívet, meg virágokat. Mivel túl piros volt a papír, egy kicsit átmázoltam vajszínű akrilfestékkel, így szerintem jobban passzol a papírhoz. Került még rá kit-klubos csipbord figura, szintén lefestve és egy kis bársonyporral megszórva. Nem igazán lett jó, még tökéletesíteni kell a technikán. Került még rá Kláritól kapott fátyollevél, erre ragasztottam a selyemvirágot, aminek a közepére körömmatricát raktam. A kommentkártya elejére rózsás matricát ragasztottam, a hátuljára a dátum kerül.

Egy pár részletfotó:




2009. január 20., kedd

Meghívó

Gyuszinak péntekel lesz a szülinapi zsúrja, ilyen meghívókat gyártottunk Dawn Spring Cardja nyomán. Az autós pecsét szintén sk. Nagyon tetszett ez a skótmintás papír, és most pont ilyen fiús minta kellett...

2009. január 19., hétfő

A felvételek elég rosszak, mivel az egyiket a tv képernyőről vettem fel fényképezővel, a másik (vagyis az első:D) pedig egy öreg ( több mint 10 éves) digi fényképezővel készült, és csak rövid ideig lehetett vele felvenni, így lemaradt Gabi műsorának a vége... Majd este megpróbálom a Gyuszi által csinált felvételt a tvből felvenni és ide felrakni.
Gyuszi olyan édi, ahogy le sem ér a lába a székről...:)

2009. január 17., szombat

2009. január 12., hétfő

Újabb pecsétek


Már megint:) Ismét Simon pecsétjei, de mivel a pénzt kicsit sokallom érte( több, mint 20 $, plusz a postaköltség...), inkább megcsináltam magam. A legjobb szerintem a három jómadaras:D

Barátság a neten...


Katicától kaptam megint valamit, és ezzel nagyon meghatott. Nem igazán számítottam rá, hogy a dolgaimmal bárkit is inspirálhatok, de úgy látszik, valakire azért vagyok egy kis hatással. Nem gondoltam volna, hiszen a galériámban nem nagy az oldalaim nézettsége, leginkább ezért lepett meg ez a díj, ami az első (és valószínű az egyetlen is:D).

Íme a szövege:

"Igazából nem is jó szó rá a díj - szóljon, akinek eszébe jut rá jobb kifejezés - inkább jelzés a barátságról és a közelségről, ami legkevésbé értendő földrajzilag. Lényege, hevenyészett fordításban: "Ha blogolsz, hiszel a "proximitásban" a térben, időben, és kapcsolatokban való közelségben és teszel is érte. Ezek a blogok különösen varázslatosak. Íróik célja, hogy barátokat találjanak. Nem az anyagiak vagy a hatalom érdekli őket. Reméljük, hogy amikor kibomlik a szalag az üzeneten, még több barátság fog születni. Figyeljünk oda jobban az ilyen blogokra! Add tovább nyolc újabb blogolónak és mutasd meg ezt a leírást is!"

És hogy kiknek adom tovább: elsőnek Ancsit emelem ki, mert a kedves segítsége nélkül el sem indulhatott volna ez a blog, mert a gépem nem engedte, hogy nyissak egy fiókot...A többiek pedig Hana, akivel (illetve akinek férjével) már régóta ismerjük egymást, mivel Gabi tanára volt másodikos korában, Beandy, aki személyes ismeretségben is olyan kedves és vidám, mint az oldalai Szilvi, akitől nagyon sokmindent tanultam, és Erikával együtt sok buta kérdésemre adott türelmesen válaszokat, krisssz, aki szintén inspirált nem egy oldalamnál és albumomnál, Franci és Juca akik nem csak scrapben, hanem sok egyéb másban is megihlettek, és végül, de nem utolsó sorban Mesi, akinek fantasztikus stílusa a művein és írásain egyaránt lenyűgöző.
Köszönöm szépen!!!

2009. január 9., péntek

Olvasmányaim...

Katica kiszemelt magának, hogy tartsak egy kis beszámolót a tavalyi olvasmányaimról.
Első helyen említenél rögtön Tersánszki Józsi Jenő Misi mókusát, mivel ez volt Gyuszi kötelező olvasmánya a nyárra, és igencsak megszenvedtem, amíg végigolvastattam vele, ráadásul nekem is el kellett olvasnom újra, hogy tudjam, hogy jót ír-e az olvasónaplóba. Azt hiszem, már kinőttem ezt a könyvet, pedig valamikor tetszett:) A másik kötelező olvasmányunk Gabi fiammal a Vuk volt, ezt is át kellett ismételnem, hogy képben legyek...
Ha könnyed esti olvasmányra vágytam, akkor előkaptam valamelyik Harry Pottert a sorozatból. Az uramnak már az agyára megyek vele...:) Másik ilyen folyton olvasott szerzőm Jane Austen, sőt, a hatására beszereztem a Kisasszonyokat is, de az nem tett olyan mély benyomást rám.
A következő, amit megemlítek Ken Follett legújabb könyve, Az idők végezetéig. Ez A katedrális folytatása, csak egy pár száz évvel követi az elődje történetét. Gábor próbált rábeszélni a Da Vinci kód elolvasására, de - lehet, hogy nem vagyok normális - nem érdekel.
Elolvastam újra Robert Gravestől a görög regéket, néha mszáj átismételnem, mert kimennek az adatok a fejemből, és idegesít, ha nem jut eszembe például, hogy miért kellett a Danaidáknak lyukas edényekben viszet hordani...
Az örök kedvencem Jókai marad a rengeteg olvasmányos regényével. Szerintem elég nagy kár, hogy a középiskolában a kőszívű embert kell olvasni, nem például a Kiskirályokat, ami szerinterm sokkal izgalmasabb, és jobban át is jön a könyvön a szerző sajátos humora (szemléltetésnek egy idézet ebből a könyvből:
"-Csak tudná az ember, mikor van éjféli tizenkét óra? De a kálvinisták tornya most mindjárt üti, a pápistáké meg csak holnap reggel fogja.
-Nézze meg az úr a napórán.
-Éjszaka nem látszik.
-Tartson elébe lámpást.")
Az egyik általam legtöbbet olvasott könyve az, amit minden választáskor előveszek, Az élet komédiásai. Olyan szépen leírja a választási kampányok menetét, a sok be nem tartott ígéretet, meg a hazudozásokat, hogy az ma is érvényes. Számomra segít mindig lehiggadni, hogy ez kétszáz éve sem volt máshogy...
És akkor még meg sem említettem a legeslegkedvencebb olvasmányomat, a Titus Andronicust :D, meg Tolkien sorozatát mind az öt kötettel...stb

A játék szabályai:

1. Írd le annak az 5 könyvnek a címét amiket, 2008-ban olvastál.
2. Nevezz meg 5 embert és értesítsd őket.
3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre.

Az én jelöltjeim pedig: Beandy, Linsey, Ancsi, Juca és Mesi.

2009. január 7., szerda

Egy kis kiruccanás

A szünetben végre eljutottunk Erdélybe. Már régóta készültünk, de soha nem jött össze. Keresztszüleim nagyon örültek nekünk, mivel májusban találkoztunk utoljára. Az úton a gyerekek így "aludtak":Az út mentén láttunk egy csomó ragadozómadarat, ültek szegények sorban a kerítésoszlopokon, és lesték a talajt, hátha látnak valami harapnivalót - bár talán madaraknál csípnivalónak kéne nevezni:).
Elvittem nekik az Esztergomos albumot, meg azt a scrapképet, amit az esküvői fotójukkal csináltam, nagyon megörültek nekik - keresztanyu még sírt is. Megkapták még a két díjazott vertcsipke képet is, de a legjobban a gyerekek képeinek örültek.
Este elmentünk körülnézni a városban, megcsodáltuk az új főteret, ráadásul díszkivilágításban a karácsony tiszteletére.