2009. március 31., kedd

Scrap.hu havi kihívására

Múlt héten, meg előtte való héten szombaton voltam Pesten a varrógépem ügyében, és ha már ott jártam - vesztemre - bementem a Rayherbe. Mesi ajánlotta ezt a sárga virágos papírt három másikkal, és nem bírtam otthagyni:))
Na, ha már így jártam, fel is használtam a havi kihíváshoz, úgyis kellett valami mimózasárga cucc rá. Hát ez nem egészen olyan szín, de sárga, így remélem, jó ez is. A narancs az egyszerű lidlis karton, mintavágó ollóval vágtam ki, hogy cakkos legyen (fodorőrület ismét). A fotók alá szintén ebből a kartonból vágtam. Került még rá virág a kedvenc hobbiboltomból (ugye Merika ismerős?) Rayheres milton, meg még a szemes oldal maradék merített papírjából lett a kör, szintén mintavágó ollóval metszve. A lepkéket Kláritól kaptam még az ősszel, szerintem tök jók ide:) (Köszönöm szépen, Klári!!!)
És akkor néhány részletkép:


Csak úgy...

PHutch vázlatai között találtam ezt a skiccet, és nagyon megtetszett, így csináltam egy oldalt belőle.
Az alap Rayheres karton, a széleit (ha már fodorőrület van) kicakkoztam. Erre ment egy szintén Rayheres merített papír, majd egy szíves (Rayher) papírból kivágott majdnem egész kör. A merített papír maradékára kinyomtattam a szöveget az éppen aktuális kedvenc betűtípussal:), majd kivágtam, barna lidlis kartonra ragasztottam, és az egészet szivacskockával raktam a szíves papírra. A gyereket képeit előhívattam, ezeket a másik kedvencre, a Tiziano kartonra ragasztottam, majd egy-egy rayheres szegeccsel átütöttem, ebbe fűztem bele a fehér szaténszalagot.
Került még rá a valentinos készletből egy szív alakú gomb és az ajándékba kapott selyemvirágok közepébe raktam miltonkapcsot, majd szintén szivacskockákkal rögzítettem az oldalhoz.
Itt van egy kevés részlet:



2009. március 26., csütörtök

2009. március 22., vasárnap

"Fiú született" lap





Megrendelésre készült ez a fiús üdvözlőlap. Szintén nyitáskor ugrik ki a kiságy, mint a kislányosnál a babakocsi:)

2009. március 21., szombat

Gyuszi újabb koncertje

Gyuszi második fuvolista koncertje:) Nagyon büszkék voltunk rá, mivel ő volt a legfiatalabb, ráadásul az egyetlen fiú és az egyetlen piccolós...

2009. március 20., péntek

Szolfézs tanszaki nap

Tegnap volt a címben említett esemény, Gabi fiam szerepelt is benne. A sok csoportból csináltak öt kisebb kórost, és így mutatták be a zene fejlődését. A legkisebbek kezdték, az előkészítősök; ők gyerekdalokat és -játékokat adtak elő.Utána jöttek a kicsit nagyobbak, akik a régi stílusú, kb ezer éves pentaton népdalokból adtak elő egy kis ízelítőt.
Utána egy szolfézstanár egy ízes székely népmesét adott elő, persze az ide illő tájszólással, a gyerekeknek nagyon tetszett:)
A következő műsorszám volt a 3-4. osztályosok kórusa, itt szerepelt Gabi is, ha sikerül, töltök fel róla videót, ha nem, akkor is itt egy fotó róla. Ők újabb stílusú népdalokat énekeltek (kvintváltós, ABBA szerkezetű stb)
Utánuk jöttek a még nagyobbak, ők már a klasszikához fordultak, mégpedig Schuberthez, Mozarthoz és Haydnhoz. Itt volt egy kis ugrás, mivel a szolfézs tananyagot követve előbb volt a klasszika kora és csak utána jött a barokk, ami nehezebb stílusa, és nem az időbeliség miatt került hátrébb.
A barokk bevezetéseként egy menüettet adott elő egy kis tanári zenekar és tánckar.
Őket követte a barokk műveket előadó kórus, akik a legidősebb növendékek közül kerültek ki.
Végül a kórus kiegészült a tanárokkal, és együtt énekeltek orgonakisérettel.

A változatosság kedvéért ma is megyek egy koncertre, mégpedig Gyuszi fuvolatanszakijára:)

2009. március 19., csütörtök

10000

Most léptem át a látogatottságban a tízezres határt:)) Hát, amikor elkezdtem blogolni, nem gondoltam volna, hogy ennyien kíváncsiak lesznek rám...
Ennek örömére az első három embernek, aki megjegyzést ír ide, csinálok valami meglepetést:)

2009. március 18., szerda

Képeslap Beának


Beandynak készült ez a lap névnapjára, mivel már meg is érkezett, ezért feltöltöm. Az ötlet Dawn oldaláról van. A lap oldalait kétfelé meghúzva kiugrik a felirat a lepkével.

2009. március 13., péntek

Képeslap sokadszor

Lili balett tanárnénijének készült ez a lap. Nem csináltam túl díszesre az elejét, mert a lényeg belül van:))
Ilyen kinyitva:

és így csukódik össze a babakocsi:
Az eredetit itt nézheted meg.

2009. március 12., csütörtök

Pop up képeslapok



Már régóta készültem valami hasonlóra, és végre találtam olyan oldalakat (pl itt), ahol ilyen képeket mutatnak, némelyiket "szabásmintával" együtt, így elkészült a három (tulajdonképpen négy, mert a zongorásból kettő van) lap a gyerekek zenetanárjainak. A zongorásat kapják a szolfézstanarak, a hangszereset pedig értelemszerűen a zenetanárok.
Az alap a kedvenc Tiziano kartonom. Nagyon szeretem a felületét:))

2009. március 6., péntek

Még egy képeslap

Ezúttal sógoromnak a szülinapjára. Az ötlet a végtelen lapból jött, csak nem malackásat csináltam :))
Itt a négyféle állása:

2009. március 3., kedd

Minek nevezzelek...


Ez a valami kényszerből született.Elegem lett, mivel a gyerekek sorra eltüntették a jegyzeteimet meg az egyéb firkálmányaimat, ezért csináltam nekik egy -jobb szó híján nevezzük így- albumot. Mivel úgyis ki szerettem volna próbálni a kopt könyvvarrást, itt volt rá a remek alkalom:D
A lapokat sima félfamentes rajzlapból vágtam ki, a borítót na miből:)) a kedvenc könyvkötőkartonomból. Ezt beborítottam sokadik Lajosról elnevezett merített papírral, majd a száradás után összevarrtam. Ezután már csak díszítgetni kellett és még kell, mivel a hat betétből még csak kettő van kész, és még csak háromnak van elnevezése...
Itt vannak a fázisfotók:



itt meg a belsejéről egy pár kép:

ide lehet pakolni a cuccokat: