2011. március 31., csütörtök

Lili ATC 7.

Egy újabb műve a kisasszonynak:) Sketch Mania vázlat alapján csinálta. Egyedül a fecske körbevágásában segítettem neki, azt nem vállalta:) Mivel ez is "véletlenül" barnára és rózsaszínre sikerült, ezt is indítom az EAC kihívásán is:)

Megint húsvéti lap

 Ez a lap készült Gabi néninek, Lili balett tanárnénijének. Egyszerre három kihívásra készült: a CCC nyuszis, a DWYT vázlatos, és az EAC rózsaszín-barna kihívására.

MME maradék papírokból készült, Bazzill alapra. A nyuszikákat Kreatúrás pecséttel csináltam, majd ragasztótollal bekentem és velúrporral megszórtam. Nem igazán látszik a képen, de olyan jó bolyhos lett:)

2011. március 28., hétfő

A kis mester



Tegnap Gyuszi addig nyaggatott, hogy ő oldalt akar csinálni, hogy kerestettem vele fotót, aztán választott hozzá papírt, meg virágot, majd rászabadítottam az asztalra meg az eszközeimre:)
Ez az oldala született, én meg titokban lefotóztam az alkotót:):)
További képeket, meg a művész úr leírását a blogján (mert az is van már neki:D) találhattok:
http://jomadarak.blogspot.com/

2011. március 27., vasárnap

Játékom nyertese

Secima az első megfejtőm (és az egyetlen:D) Ilyen nehéz volt a kérdés?
Léci, írj egy levelet, hogy letárgyaljuk a nyereményedet. Asszem, nem csinálsz hagyományosat, ezért inkább nem ajánlok fel egy marék sk virágot, de ha szeretnéd, természetesen csinálok:)

2011. március 26., szombat

Visszavonul... (plusz egy játék)


 így döntött a Repülő Bajusz Gabi fiam nagy bánatára. Ő volt az egyik kedvenc síugrója... Ennek a rajongásnak állítottam ezzel az oldallal egy emléket:)
Alap sima fehér karton, amire az Adornit papír mintáját negatívban felvittem ragasztótollal, erre szórtam az átlátszó domborport, majd ráolvasztottam. A kihűlés után átdörzsölgettem szürke tintapárnával, majd a felesleget egy popsitörlővel letöröltem. Itt látszik közelről, olyan szépen csillog:):

Umwowstudio vázlat alapján készült, a már fent említett fehér kartonnal, Adornit papírokkal, sbk virággal és doodlebug kaparós betűmatricával. A komment még nincs egészen készen, nem tudom, mikor lesz az utolsó versenye. A kép alá majd berakjuk az eredményeit.
Csak úgy kíváncsiságból játékot hirdetek: ki tudja kapásból, kiről készült az oldal?:) Ha lesz érdeklődő, no meg helyes megfejtő, akkor kitalálok majd valami nyereményt

2011. március 21., hétfő

Decemberi album

 Nagyjából elkészültem a decemberi naplómmal végre...:) Alapnak régi talpas borítékot használtam, hosszában középen félbevágtam őket, majd az oldalsó hajtásnál ismét félbe, így kaptam az oldalakat. Az eredeti boríték oldalsó bővítéséből kaptam minden második oldalra a zsebeket. Színes papírnak csak BG Jovial piros csillagos papírját választottam, így a natúr barna boríték a pirossal és a fehérrel meglehetősen skandináv stílusra sikerült, de ilyet még úgysem csináltam:)
Az oldalakat szépen összevarrtam piros Anchor fonallal, és röpke három hónap alatt el is készült az album:P
Mivel az aktuális BG kihívás feltétele az újrahasznosítás, be is nevezem az albumomat:)
Néhány fotó a teljesség igénye nélkül:
 itt az alap
ebből a hajtásból csináltam a zsebeket:

itt meg a varrás:
 ez a borító:
 itt felhasználtam az ajándékkísérőket is:

a gyerekek levelei a Jézuskának:
itt az egyik fólia lap Lili bemutatóórájáról:

2011. március 19., szombat

ATC másodszor

 Ez ICS vázlat alapján készült tripla hődomborítással, gyöngytollal, Kreatúrás pecséttel, és maradék papírokkal; be is nevezem a kihívásukba:)
Ez pedig szintén sokszoros hődomborítással készült, sbk virágokkal és gyöngytollal, valamint TH distress inkkel és Colorbox folyékony krétákkal.
Ez most domborított és csiszolt Core'dinations papírból, kenderzsinórból és MME papírból készült picike rózsákkal csináltam. A cserebere még szerveződik, de várom én is a jelentkezőket, akárcsak Merika és a többiek:)
Ez a kettő pedig Lili műve. Nagy lelkesen gyártja a lepkés ATC-ket:)

2011. március 18., péntek

ATC No. 1.

Kész lettem tegnap délelőtt az első ATC kártyámmal. Már készült közben még egy, meg Lili is csinált egyet, majd azokat is mutatom:)
Ezennel beszálltam én is a cserélésbe, lehet jelentkezni érte:)
Mivel Magenta vázlat alapján készült, azért benevezem a kihívásukba:)

2011. március 17., csütörtök

Egy lap megint


Most éppen ez sikerült:) Igazából a Color Trowdown sárga-lila-zöld-barna, a StampARTic tavaszi-húsvéti, a BG szárnyas és a Scrapbooker's Paradise vázlatos kihívására készült egyszerre... Plusz kipróbáltam egy új technikát, azzal készült a lap háttere.
Felhasznált anyagok: lidl karton, BG maradék papír, kreatúra pecsét, lila, sárga, barna és zöld folyékony kréta, organzaszalag, sárga pausz.

2011. március 16., szerda

Dugó Velencében

 Most éppen a 2009-es nyaralás egyik fotója került feldolgozásra. Nagy élmény volt az egész családnak a gondolázás, és mivel nem sokkal dél előtt, vagyis a szieszta előtti utolsó "járaton" voltunk, belecsöppentünk egy igazi velencei dugóba is:) A történel rejtett kommentben be is került az oldal jobb oldalára, a felgyűrt rész alá.
Magenta vázlat alapján dolgoztam, gyönyörű madaras Magenta papírra. Használtam még Magenta chipboardot, sbk virágokat, doodlebug miltonokat, és halványsárga kartont alátétnek, kommentnek, és a mintás papír alá is, a betűk BG Cappella matricák.

Részletfotók:




2011. március 11., péntek

Tavaszköszöntő

Most éppen ezzel várjuk, illetve most már köszöntjük a tavaszt :) BG Marjolaine készlet papírjaival készült, mégpedig az alábbiak szerint:
a tündér papírjai: Mint Fudge, Coffee Cake, Fudge Truffle, és Eclair;
az alap: Espresso Soufle, kartonpapírra ragasztva (nem nagyon látszik, de a közepe egy kicsit emelt:))
a rózsák: Maple Walnut Bar, Tiramisu és Black Forest Strata, a levelek és a szárak szintén Espresso Soufle papírból készültek.
Az elkészítés egy kissé kalandos volt. Eredetileg koszorúnak indult, aztán Lili addig nézte a Csingilinget, hogy ihletet kaptam tőle a tündérre. Amúgy is már régóta ki akartam próbálni a kusudama technikát, és találtam egy Edward-kori kisasszony hajtogatási leírást. Ez alapján készítettem el a tündérkét, csak egy szárnyat kapott pluszban;) A maradék papírokból elkészítettem a virágokat, aztán rózsabokrokat szerettem volna rakni a virágtündérem mellé, de nem találtam megfelelő drótot a bokornak. Aztán eszembe jutott, hogy a fiúknak vettünk vékony falemezt, amiből majd a szünetben kerítés készül a makettjeik köré, ebből levágtam egy kb másfél centis darabot, középen behajlítottam (persze előtte vízben megáztattam, nehogy eltörjön), majd jöhettek a futórózsák. A szárnak gyöngyfűző drótot szántam, aztán inkább az alapnak használt papír maradékából levágtam 1 mm-es csíkokat. Mivel már a vágás során megtekeredtek, már csak ragasztanom kellett. A levélkéket és a rózsákat pedig egy már ismertetett technikával csináltam meg, majd ezeket is ragasztottam. A tündért a kisasszony kérésére nem rögzítettem, hogy tudjon vele játszani:)

És akkor a részletfotók:
itt a tündérke:
itt a "fű" és a virágok:
itt a futórózsám:
Szeretném indítani a KCK legújabb BG , valamint a BG szárnyas kihívásán, remélem, elfogadják:)

2011. március 10., csütörtök

Babakocsi

Persze, nem igazi, csak egy ajándékkísérő-szerűség. Készült maradék "szöszös" fotókartonból és BG Marjolaine papírokból.
Ha már egyszer baba, akkor indítom az EAC kihívásán :)

2011. március 7., hétfő

Megint lap:)

Most éppen Magenta vázlatra. Magenta papírokat használtam, alap Borka kraft kartonja, a szegett szélű organzaszalag Rayheres csőszegecsbe van belehúzva. A virág Prima, egy kis Tattered Angels misttel megfújkálva, woodware miltonnal a közepében.
Még épp idejében készültem el a lappal a kihívásra...ilyen már rég volt, de most egy kissé alkotói válságban vagyok...:((