2020. április 12., vasárnap

Graphic 45 2020 Brand Ambassador AuditionEgy nagyon mini albumot készítettem az újrahasznosítás jegyében :)
Sok esélyem nincs, de jelentkezek vele a G45 pályázatára, hátha...

Alapnak pár öreg borítékot, és egy kiürült papírdobozt használtam az alábbiak szerint:1. a borítékok végét vékonyan (kb. 1 mm) vágjuk le, hogy kis zsebeket kapjunk:
2. a boríték lezáró részét ragasztózzuk be úgy, hogy a szélétől nagyjából 1 cm-nyi részt szabadon hagyunk, majd ezt a fület simítsuk a másik boríték hátuljára; a széleinél pontosan illesszük:Addig ismételjük, amíg a kellő lapszámunk kijön az albumhoz (nálam ez most 6 boríték). Nagyjából így kell kinéznie:


3.  a dobozból vágjunk 2 borítónak való darabot, kicsit nagyobb legyen, mint a borítékaink. A 10.5x15.5 cm-es borítékokhoz 10.8x16.1 cm-es kartonokat vágtam (a magasságához +6, szélességéhez +3 mm-t számoltam)
 4. A kivágott kartonokat borítsuk be scrapbookpapírral, kb. 3 cm-rel legyen nagyobb a papír. A közepére ragasszuk fel a kartont, majd a sarkoknál vágjuk le ferdén úgy, hogy a kartontól hagyjunk kb 2 mm-t, majd hajtsuk és ragasszuk fel a ráhagyásokat.

 5. A borítékot ragasszuk a borítóhoz, itt is hagyjunk a boríték szélétől kb. 1 cm részt szabadon, de a szélénél pontosan illesszük. A hátsó borítékhoz szabjunk megfelelő méretű papírt (én esetemben ez 15.5x 6 cm), hajtsuk félbe, ragasszuk a borítékhoz és és a borítóhoz, a külső szélén itt is hagyjunk kb. 1 cm részt ragasztó nélkül. Ilyen az albumalapunk felülről:

 6. A nehezén túl vagyunk, már csak díszítenünk kell a scrapbookpapírokkal, virágokkal, csipkékkel stb. :) A zsebekbe akár kész képeslap alapokat is rakhatunk, de ha épp nincs kéznél otthon, akkor vágjunk 15x10 cm-es kartonokat.1 megjegyzés:

Tipitá írta...

Szép lett! Köszi a leírást és a fotókat! :)